CrossGym Elst

HYROX Training bij CrossGym Elst

Ontdek de kracht van HYROX bij CrossGym Elst - waar uitdaging en variatie samenkomen! Twee keer per week bieden we intensieve trainingen onder leiding van gecertificeerde HYROX-experts. Ook organiseert CrossGym Elst in samenwerking met Pull & Pray dynamische clinics tot opwindende evenementen, we bieden alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden op HYROX-wedstrijden en je conditie naar nieuwe hoogten te tillen. Sluit je aan bij onze gemeenschap van enthousiaste sporters en ervaar de energie van onze trainingen. Kom naar CrossGym Elst en omarm de HYROX-uitdaging!

Wat is HYROX?

HYROX is een fitnesswedstrijd die bestaat uit een vast format. Je begint met 1 kilometer hardlopen, daarna doe je een fitnessoefening. Vervolgens loop je weer een kilometer, gevolgd door een andere oefening. Deze combinatie voer je in totaal acht keer uit. Bij een HYROX-wedstrijd loop je dus 8 kilometer.

HYROX is ontwikkeld door fitnessfanaten die het wedstrijdelement misten in hun sport, maar door de krachtoefeningen tussendoor is het natuurlijk ook een mooie uitdaging voor lopers. HYROX is voor iedereen!

Welke oefeningen doe je bij HYROX?

De acht oefeningen die aan bod komen zijn geïnspireerd op de basisbewegingen die het menselijk lichaam kan uitvoeren.

  1. De Ski Erg
  2. Sled push: je duwt een zware 'slee' vooruit
  3. Sled pull: je verplaatst die slee door eraan te trekken
  4. Burpee broad jump (variatie op de burpee), in plaats van omhoog spring je naar voren
  5. Roeien
  6. Farmers carry, oftewel vooruit wandelen met zware gewichten in beide handen
  7. Sandbag lunges, de lunge die we wel kennen, maar dan met een zware zandzak op je rug
  8. Wall balls: je gooit een zware bal tegen een muur

Meld je nu aan

Ontdek de wonderen van HYROX! Sluit je aan bij onze wekelijkse sessies op woensdagavond om 19:00 uur en vrijdagavond om 19:30 uur, geleid door een gecertificeerde trainer. Ervaar de opwinding en de voordelen van deze te gekke, fantastische en toegankelijke les voor iedereen. 

Meld je nu aan voor een gratis proefles en laat je verrassen door de wereld van HYROX!

Aanrader!Goede trainers, die echt weten waar ze het over hebben (techniek, sport maar ook hoe rekening te houden met blessures) en die zeer benaderbaar zijn. Eerlijk als ze dingen niet kunnen bieden (bij blessures) en welke vraag meegenomen kan worden naar de fysio.Veel betrokkenheid op een prettige en rustige manier. Goede materialen en ruimte, fijne en positieve sfeer, kortom, een mooie plek om te gaan sporten!

Sjors Knippenberg