CrossGym Elst

Olympic Weightlifting is een vorm van gewichtheffen. Voor deze Olympische sport is niet alleen kracht nodig, maar ook explosiviteit, snelheid en coördinatie. Er is techniektraining nodig om de oefeningen onder de knie te krijgen. Bij CrossGym Elst worden diverse lessen gegeven. Omdat Olympic Weightlifting oefeningen ook tot de Crossgym movements behoren, komen de deze bewegingen ook terug in de WOD’s. Op deze manier komt iedereen in aanraking met het Olympic Weightlifting.

Eén movement staat centraal

Daarnaast bieden we ook specifieke Olympic Weightlifting les aan voor leden die deze oefeningen leuk vinden of er beter in willen worden. Tijdens deze lessen staat maar één Olympic Weightlifting movement centraal per les. De reden hiervoor is dat het lastige oefeningen zijn en daarom een goede techniek vereist. We starten de les altijd met een warming-up en besteden hierna veel tijd aan het doornemen van de techniek.

Gevorderde training

Alle volwassen leden van CrossGym Elst kunnen deze training volgen. Als je nog geen ervaring hebt met deze movements is het verstandig om eerst wat WOD’s te volgen waarin deze movements ook voorkomen.

Olympic Weightlifting trainers

Ik vond het erg fijn dat het hele team van CrossGym Elst mij kon ondersteunen en motiveren bij het behalen van mijn persoonlijke doelen. No nonsense en altijd benaderbaar. Ik hervond weer de balans tussen een druk sociaal en professioneel leven en een gezond lichaam. Wat daarbij enorm geholpen heeft is dat CGE al vroeg in de ochtend open is, zodat ik steeds fris de werkdag kan beginnen.

Hans van Gestel

Ook zin om je grenzen te verleggen en je fit te voelen?

Kom het zelf vrijblijvend bij ons ervaren tijdens een gratis complete proefweek