CrossGym Elst

Lichamelijk voordelen

Door het sporten krijgen de kinderen sterkere spieren en botten, een gezonder lichaam en minder kans op overgewicht gepaard met een betere kijk op de wereld.

WOD Teens is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen kunnen ze ontwikkelen en behouden ze deze de rest van hun leven.

Vanaf een jaar of 12 zijn de meeste kinderen toe aan een meer uitdagend programma. In de tienerjaren ontwikkelt het menselijk lichaam zich in een razend tempo en kan het lichaam zelfs van week tot week veranderen. WOD Teens is zo ontwikkeld dat kinderen met deze veranderingen leren omgaan en zichzelf succesvol blijven ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. Tijdens WOD Teens ligt de nadruk op het aanleren van technieken van de meer geavanceerde bewegingen en gaat het programma verder met het ontwikkelen van fysieke vaardigheden.

Kracht voor het leven

Onze filosofie achter WOD Kids (7-10 jaar) en WOD Teens (11-15 jaar) begint bij het idee dat kracht een leven lang duurt. Wij maken het onze prioriteit om ze sterker te maken, zowel fysiek als mentaal, door veilig te bewegen met de juiste techniek op een leuke en speelse manier. Krachttraining met aangepaste intensiteit voor kinderen is dus helemaal niet slecht, maar draagt juist bij aan het zelfvertrouwen van het kind. Elke vijfenveertig minuten durende les bestaat uit een groepswarming-up en een kleine tot middellange conditionele WOD. De kern van de les is dus niet gebaseerd op krachttraining om ze te drillen, maar het ontwikkelen van een energieke les waarin de kinderen hun ei kwijt kunnen. De WOD’s die we doen, de gesprekken die we hebben en de relaties die we samen opbouwen dragen allemaal bij aan de opbouw van het zelfvertrouwen van de kids. De workouts zijn op vrijdag van Kids 16:00 en Teens 17:00.

Enthousiast geworden en wil je eens komen ondervinden of WOD Kids of WD Teens ook iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan of stuur een mail naar info@crossgymelst.nl

Ik wil graag afwisseling en uitdaging in het sporten. En soms wil ik echt even gewoon knallen! Dat kan bij Crossgym Elst! Geen dag is hetzelfde! De intensiteit van een training kun je altijd aanpassen aan hoe je je voelt, en de trainers helpen je daarbij, zodat je wel het uiterste uit jezelf haalt. En heel belangrijk: het is ook gewoon heel gezellig in de gym! Na bijna vier jaar ben ik het nog steeds niet zat, en ‘geen zin’ is voor mij geen reden meer om niet te gaan!

Bianca Snijder-Kok

Ook zin om je grenzen te verleggen en je fit te voelen?

Kom het zelf vrijblijvend bij ons ervaren tijdens een gratis complete proefweek